Son dönemlerde oldukça popüler olan ve özellikle cüzdan tasarımında kullanılan crazy deri son derece merak edilen bir deri türüdür. Crazy deri, çılgın at derisi olarak bilinmektedir. Adının aksine bu deri, atlara ait deri kullanıldığı anlamına gelmez. Adının çılgın at derisi olarak bilinmesinin nedeni ise bu tür derinin at eyerleri arasında popüler olmasıdır. 

Eyer derisi olarak da kullanılan crazy deri, düzleştirilmiş sırçalı deri yüzeyine özel bir tür cilanın sürülmesi ile elde edilmektedir. Cila, deri liflerini güçlendirir ve bu şekilde çizildiklerinde veya ovalandıklarında derinin doğal rengi meydana gelir. Kısacası ski görünümü veren cilalama işlemleriyle elde edilir ve kullanıcılar için vintage bir görünüm sağlanır. Bunun yanı sıra crazy deri, cüzdan yapımı için kullanılan deri çeşitleri arasında ilk sıralarda yer alır. Vivien Leather olarak bu yazımızda, crazy deri nasıl yapılır ve bakım süreci hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız. 

Crazy Deri Nasıl Yapılır?


Çılgın at derisi olarak da bilinen crazy deri, cilalı sırçalı derinin yüzeyine özel bir mum ile kaplanmasıdır. Balmumu deri liflerini çizildiğinde veya ovalandığında güçlendirmektedir. Bu işlem, derinin doğal rengini değiştirerek vintage bir görünüm elde edilmesini sağlar.

Crazy deri yalnızca el sanatları için sadece birinci sınıf deri ve keçe gibi doğal malzemeler kullanarak güzel telefon kılıfları ve anahtarlıklar üretilir. Bunun yanı sıra erkek ve kadın deri cüzdanlar ile bilgisayar kılıfları ve deri aksesuarı yüksek kalitede üretilebilmektedir. Kullanılan her deri parçası benzersizdir. Ayrıca bu deri türü, bir süre kullanıldıktan sonra rengini değiştirerek doğal ve eskimiş bir görünüme sahip olur.

Crazy deri, eskitilmiş deri görüntüsüdür. Vintage deri görünümü rustik severler için oldukça farklı tasarımlar bulunmaktadır. Deri yüzeyinde görülen çizik ve renk farklılıkları ise crazy deri özelliğidir. Crazy deri sağlam bir yapıya sahiptir. Deri yüzeyine uygulanan cila ile dayanıklılık artar. Crazy deri dokusu balmumu hissiyatı vermektedir.  Ayrıca crazy deri, normal ham deri yüzeyinin analin boyama yöntemi ile boyanıp sonrasında boya yüzeyinin doğal yağlar veya waxlar ile mühürlenmesi yöntemiyle üretilmektedir. Bunun yanı sıra yağlı derinin en çok kullanıldığı tür crazy deridir. 

İlginizi Çekebilir: Neden Deride El Dikişi Tercih Edilmelidir?

Crazy deriye kuvvet uyguladığınızda hızlı bir şekilde renk değişimi görülür. Kuvvet uygulanan alanın ovulmasıyla yağlı yapısından dolayı yeniden eski görünümüne kavuşabilmektedir. Bu sebeple ise crazy deri bakımını düzenli olarak gerçekleştirmeniz son derece önemlidir.

Crazy Deri Bakımı Nasıl Yapılır?


Crazy deri nasıl yapılır ve crazy deri bakımı merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu deri türünün bakımında öncelikle dikkat edilmesi gereken kriter kimyasal kullanımıdır. Bakım sürecinde derinin özel dokusuna zarar verecek yoğun ve yıpratıcı kimyasallar tercih etmemeniz gerekir. 

Belirli aralıklarla yalnızca yumuşak nemli bez yardımıyla silmeli ve kendi kendine kurumaya bırakmalısınız. Uygulanacak kurutma makinesi veya yoğun buhar deri yüzeyine zarar vereceği için yapay ısı verilmesinden kaçınmalısınız. Crazy deri cüzdan bakımı için sıklıkla tercih edilen saf yağlı kremler kullanılarak cüzdan üzerine uygulanmalıdır. Daha sonra ise ovularak cüzdan yüzeyine yedirilmesi gerekir. Yağlı deri olduğu için dokusu kolay kolay aşınmaz. Ayrıca düzenli bakımlarla ömrünü daha da uzatabilmenize olanak sağlar.

Vivien Leather olarak bu yazımızda, crazy deri hakkında merak edilenleri detaylı bir şekilde ele aldık. Amacımız, %100 yerli üretim ile ömür boyu yanınızdan ayırmayacağınız, miras bırakacağınız ürünler üretmek! Ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilir veya iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

×