Deri ürünlerin üretiminde genellikle el dikişi kullanılır. El dikişi ile üretilen deri ürünler makine dikişine kıyasla daha uzun ömürlü ve daha estetik bir yapıda olurlar. El dikişi ustalıkla yapıldığında son derece kaliteli bir görünüm oluştururlar. El dikişi daha fazla zaman ve emek gerektirdiği için bu noktada dezavantajları olabilir. Ancak ortaya çıkan ürünün kalitesine bakıldığında ise son derece iyi bir sonuçla karşılaşılır. Tüm bu nedenlerden dolayı deride el dikişi tercih edilmelidir. El dikişi iki iğne ile gerçekleştirilir makine dikişi ise tek iğne ile yapılır. Peki, el dikişi ile makine dikişinin farkları nelerdir? Siz de bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

El Dikişi ile Makine Dikişinin Farkları

İyi bir deriden üretilen kaliteli ürünler doğru bakımla uzun bir ömre sahip olurlar. Bu durumda deri ürünlerin; deri defter kılıfı, deri pasaport kılıfı, deri organizerler ve buna benzer deri ürünlerin ömrünü belirleyen en önemli unsur dikiş kalitesidir. Deri ürünlerin üretiminde el dikişi kullanılır. Çünkü el dikişi makine dikişine kıyasla daha dayanıklıdır.  El dikişinde ürünler tek bir iplik ve 2 dikiş iğnesi kullanılarak dikilir. El dikişi ile bir delik iki defa kilitlenir. Böylece cüzdanın bir tarafındaki iplik kopsa dahi diğer kısımdaki kilit sökülmeyecek ve dayanıklılığı bozulmayacaktır. Makina dikişinde ise kilit dikişi birbirine paralel devam eden iki iplik ile gerçekleştirilir. Bu durumda bir taraftan iplik koparsa o dikiş de tutmaz hale gelecektir ve kendiliğinden sökülecektir. Gömleklerimizdeki dikişlerin sökülmesi tam da buna bir örnektir. 

İlginizi Çekebilir: Deri Hediye Önerileri


Yukarıdaki yazımızda sizler için “Neden deride el dikişi tercih edilmelidir?” başlığı altında sizlere el dikişi hakkında önemli bilgiler verdik. Siz de kendinize ya da sevdiklerinize deri ürünler satın almak istiyorsanız sizler için en uygun seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. En uygun ürünü seçip Vivien sitesinden sipariş oluşturabilirsiniz. Siz de sitemizi ziyaret edebilir ve sizler için özel olarak ürettiğimiz ürünlerimizi görme fırsatı bulabilirsiniz. Merak ettiğiniz her konu hakkında bilgi almak isterseniz sitemizde bulunan iletişim kanallarından birini kullanarak bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

×